Naturalia Taimikonsuoja

Hirvien aiheuttamat vahingot lisääntyvät metsissä. Mittaviakin vahinkoja on vaikea määrittää, sillä vaikka puu jatkaa kasvuaan, siitä ei tule enää kunnon tukkipuuta. Rauduskoivun, ym. erikoisviljelmien suojelu on myös haastavaa. Hirvieläinten vierailun jälkeen voivat kustannukset nousta mittaviksi.

”Hirvien aiheuttamista metsätuhoista on haettu korvauksia huomattavasti edellisvuotta enemmän”…

”Epämukavuutta hirvivahingoissa lisää maanomistajalle se pitkäkestoinen ja ylimääräinen työ”…

”Tyypillistä on, että samalla kohteella esiintyy hirvituhoja vuosittain. Ensimmäinen syönti on jo ennen varhaisperkausta. Vakavimmat tuhot syntyy vakiintuneilla taimikoilla, joiden pituus on 1,5 – 3,5 metriä. Jos tästä onnistuu vielä harventamaan lähes kasvatettavan taimikon, seuraava vaara on kakkoskehitysluokan nuorissa metsissä, niissä on viimeisen 10 vuoden aikaan lisääntynyt kuori- ja runkovauriot , silloin on jo menetetty arvotaavaraa, tukkia ja pikkutukkia. … Maanomistajalle jää tunne, että hirvet olisi helpompi hätistellä kauas viljelytaimikoista.”

Hirvien aiheuttamat vahingot taimikoissa ja jo isompienkin puiden rungoissa, niiden jälsiminen, jolloin puu on altis taudinaiheuttajille ja lahottajabakteereille,  ovat olleet kuuma puheenaihe tänä talvena. Edelliset lainaukset olivat Metsälehden keskustelupalstalta 15. – 16. 2. 2018.

Kävimme ennen joulua Oulaisissa Sauli Takalon palstoilla, jossa Naturalia Taimikonsuojasta on ollut hyviä kokemuksia kahdeksan vuoden takaa. Hirvet suuntasivat kulkunsa muualle, ja jättivat taimikot rauhaan. Lähes tuhoon tuomittu taimikko kasvaa nyt tukkipuuksi kelpaavaa, suoraa kaunista puustoa.

TUKES on myöntänyt Naturalia Taimikonsuojalle koetoimintaluvan vuoden -18 loppuun.

Vastuuhenkilöksi lupautui Reijo Kotilainen, riistasuunnittelija Itä-Suomen riistakeskuksesta. 15 pakkausta on jo jaettu Itä-Suomeen

Metsänhoitoyhdistysten palvelutoimiston toimitusjohtaja Jouni Tiainen lupasi tiedottaa metsänhoitoyhdistyksille uudesta kustannustehokkaasta tuotteestamme. Jouni kokeilee omalla palstallaan Suojaa. Odotamme innolla tuloksia, jotka toivoaksemme ovat yhtä hyviä kuin Saulilla.

MITÄ JA MITEN Naturalia Taimikonsuoja toimii? Paljonko sitä tarvitaan hehtaarille, mitä maksaa ja mistä sitä saa?

Naturalia Taimikonsuoja on pellavapussi, joka ripustetaan 1,7 – 2 metrin korkeudelle puun oksalle tai kolmijalkaan, n. metrin etäisyydelle puun rungosta taimikon ympärille tasaisin välein.

Hehtaarin alueen suojaamiseen riittää 10 pussia. Olemme pakanneet pahvilaatikkoon 15 kpl, muutaman ylimääräisen paikkatarpeiksi, jos hirvet vielä yrittävät vierailla taimikossa.

Pussissa on eläinperäistä valkuaista, jonka hajun hirvieläimet kokevat epämiellyttävänä.Teho  perustuu siis hajuun, joka kulkeutuu tuulen mukana jopa 80 m:n päähän.

Hinta on 65 €/ 15 kpl laatikko, + alv + rahti. Kustannustehokkuutta lisää helppous, turvallisuus ja ekologisuus. Pusseja voi ripustaa kaikkina vuodenaikoina, myös koivikoiden ja erikoisviljelysten ympärille ja tuote on täysin turvallinen eläimille ja ihmisille.

Urho vastaa mielellään lisäkysymyksiisi ja lähettää haluamasi määrän pakkauksia., Soita puh 050 441 3076:)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *