Naturalian olkikuivike pitää lemmikkisi pedin hajuttomana ja siistinä pitkään

Lemmikeille

Super Pahna on biohajoava, luonnonmukainen Super Hajunsyöjäkuivike, joka on osoittautunut sopivan lähes kaikille lemmikkieläimille. Toimii loistavasti sekä vessassa että petinä ja pesänä.

Super Pahna 7kg/20l

Super Pahna 7kg/20lSuper Pahna olkikuivike ei tartu pehmeäänkään turkkiin, ei myöskään vanutu.

Super Pahna 40kg/120l

Säänkestävä, läpinäkyvä muovipakkaus. Soveltuu hyvin esim. kasvattajille ja isommille lemmikeille.

Käyttäjät kertovat

Meillä on monia eläimiä ja käytämme Super Pahnaa kaneilla ja marsuilla, joilla on isot häkit ihan sisätiloissa. On tosi mukava, kun kuivike ei kulkeudu tassuissa ja vaatteissa ympäri taloa, vaan pysyvät hyvin häkissä. Hajuja Super Pahna sitoo myös todella hyvin eikä tarvitse olla joka päivä vahtamassa uutta.Lemmikit ottivat uuden kuivikkeen hyvin vastaan,eivätkä edes ihmetelleet mitä tämä on. Olen päättänyt kokeilla kesän päälle sekoittaa käytettyä kuiviketta kukkapenkeille. Sehän on kuitenkin luonnon tuote ja maatuu. Myös kakkapapanat toimivat lannoitteena.

Irmeli Hartikainen, toimitusjohtaja, Cleaning Design Oy

Olen käyttänyt Super pahnaa sekä kissallani ja marsuillani alla. Kissani on norjalaismetsäkissan tyyppinen pitkäkarvainen kookas kissa, joka pissaa paljon. Hiekan kanssa meillä oli se, että sitä joutui viikoittain vaihtamaan ja vaihdoin kissalle kokeeksi tätä pahnaa alle ja meillä voi olla parhaimmillaan 3 viikkoa samat pahnat nyt alla, poistan vain isoimmat paakut laatikosta. Ei kulje kissan turkissa pitkin kämppää niin kuin hiekka. Eikä tule sitä inhottavaa tassun jälkiä mitä hiekkapöllystä jää. Ei muutu sementiksi vessan kaakelilattialla, jos kissa pöllyyttää peittäessään jätöstään. Saa huuhdelluksi pois helposti. Eikä haise kun vaihtaa vadin nenään niin ammoniakki kuin hieman kanssa. Sitoo hajut mielestäni erittäin hyvin niin kissan kohdalla kuin marsujeni.

Marsujen alla on ollut todella toimivaa. Minulla on yksi teddyrotuinen marsu, jolla on ollut huomattavan paljon ongelmia vatsaturkin pysymiseksi ja olemme kokeilleet erilaisia tuotteita mitä marsuille alle löytyy, mutta turkki vaan katoaa. Nyt olemme käyttäneet pahnaa kaikilla alla ja tällekin marsulle turkki kasvoi takaisin ja on pysynyt. Nopeasti tamppaantuu marsun allakin niin ettei pölise. Kestää pidempää marsujenkin alla kuin esimerkiksi puru. Pohja on kuivemman tuntuinen pidempään marsun alla. Ch-teddy marsulla jolla on pitkä turkki ei tartu turkkiin kiinni ja kampautuu helposti pois turkin seasta.

Vasen nyt ja oikea ennen muutos tapahtui noin kahdessa viikossa

Jarna Jansson

Ensituntuma olkikuivikkeesta oli, että se on ilmavaa, sopivan pehmoista ja ei tule hiertämään kanien tassujen alla. Kasvattajana tarvitsen kuivikkeen joka on imukykyinen, sillä kun kanilassa asustaa vakituisesti yli kymmenen kania, niin tarvitaan kuivike joka todella toimii.Vaihtaessani kaikkiin häkkeihin olkikuivikeen, totesin että tuote hieman pölisi laittaessani häkkiin mutta kukaan kaneista ei alkanut kumminkaan aivastelemaan, kanit hieman haistelivat uutta kuivikettaan, totesivat sen olevan ok ja jatkoivat omia puuhastelujaan. Kanien liikkuessaan häkissään kuivike ei pölise mitenkään ja turkki pysyy puhtaana, tämä on tosi hyvä asia jota arvostan.Super Pahna olkikuivike imee hyvin kanin pissan hajunMelkein kaikilla kaneillani on häkissään vessalaatikko, kooltaan n. 35 x 22 x 6 cm, laatikko helpottaa siivoamista sillä ei tarvitse tyhjätä koko häkkiä. Laitan pohjalle sopivan kerroksen eli n. 3 cm ja kun alkaa näkymään pissua ja papanoita sekä haiskahtamaan liikaa, lisään aina kuiviketta uuden kerroksen päälle kunnes laatikko on melkein täynnä.Aikuisten kanien vessalaatikoiden tyhjennysväli on keskimääräisesti 7-10 päivää n. 12 asteen lämpötilassa, huonelämpötilassa tyhjennysväli on varmaan hieman lyhkäisempi.Kanien kasvattajana minulla on kokemusta myös puukutterista/pelletistä. Olkikuivikeella on huomattavan parempi imukyky kuin kutterilla, kutteri oli likomärkä jo parin kolmen päivän jälkeen. Puupelletti on kovaa kanien tassujen alla ja jotkut kanit voivat hieman vierastaa sitä asiaa. Olkikuivike toimii silloinkin kun se on märkää, kanien tassut pysyvät puhtaina eli on mukavampi ottaa kani sylin kun ei tarvitse pelätä että takatassut ovat märkänä pissuta.Kasvatan kääpiöluppia ja hermeliinejä Etelä-Pohjanmaalla, minulla on kasvattajanimenä Santaharjun. Suosittelen kyllä mielelläni tätä olkikuiviketta, on todella imukykyinen ja hajuhaitatkin ovat paljon pienemmät mitä moni lemmikkikanin omistaja varmaan arvostavat suuresti.

Tuula Kurunsaari, santaharjun(@)netikka.fi

Lisää pissajuttuja – kissanhiekat testissä: Kuin kissa kermakupilla -blogi